WELKOM

BIJ KUNSTCENTRUM GENHOUT

De stichting wil in de vorm van een kunstcentrum de kunstschatten in de kerk van de Limburgse kunstenaars en het Montfortaans erfgoed bewaren voor de toekomst. 

Dit doet zij door deze kunstschatten te promoten door activiteiten zoals rondleidingen, exposities, concerten e.d.. Doelstellingen die alleen met veel inspanningen en bijdragen van iedereen bereikt kunnen worden. 

Vriendenviering
___
18 december
10:00 uur
Stacks Image 1299

www.cantorilavera.nl

Cantori la Vera begon in 1981 als een mannenensemble onder leiding van Harrie Sproncken. Nadat in 1988 Alice Hendriks tot dirigent was benoemd, werd al snel besloten om het koor tot een gemengd ensemble om te vormen.

Onder haar geduldige en muzikale leiding is het koor sindsdien uitgegroeid tot ‘een koor met veel potentie’, met een ‘sympathieke, ontspannen koorklank’, zoals de beoordeling in juni 2013 luidde van de Vereniging Toonkunst Nederland.

Het repertoire van het koor reikt van de Renaissance tot de 21e eeuw, sacrale en wereldse muziek, a capella én met begeleiding.

FESTIVAL VAN DE DIEREN
___
WAT EEN FEEST WAS DAT !!!
Stacks Image 1328

Dierenfestival in Kerk Genhout; een waar dierenparadijs op het altaar.

In de Hubertuskerk vond het lang verwachte festival der dieren plaats. Het kijk- en luister spektakel met meer dan 100 deelnemende kinderen verraste met de hoge kwaliteit.

In Genhout kan alles! In de met bamboe op het altaar tot dierenparadijs omgetoverde Sint-Hubertuskerk vond op 15 en 16 oktober een beestig goede productie plaats. Meer dan 100 verklede en geschminkte kinderen van de Sjnaake fanfare, kinderkoren Cantarella en DievanOss, dansers van Rick Schmitz en de Sjravelsterkes, brachten de muziek en de dieren tot leven! Het publiek werd getrakteerd op een kleurrijk schouwspel van 1,5 uur muziek, gedichten, dans en zang, waarbij op humoristische wijze alle dieren werden uitgebeeld. De schuiftrombones van de fanfare vertolkten de komst van een olifant, de dansers met blauwe paraplu de kwallen. Indrukwekkend waren de samenzang en de snelle ritmische bewegingen van dansgroep Rick Schmitz. Het slotstuk the Circle of life werd fantastisch ingekleurd door solisten Lisa en Anne.

Dit eclatant succes was niet mogelijk geweest zonder het team van professionals en meer dan 60 vrijwilligers .

We zijn trots op jullie !

Hartelijke dank namens de commissie Concert&Kunst en de Stichting SintHubertusKunstCentrum
Harry Brouwers , Harrie Waelen

image
Rondleiding in de kerk
___
Elke derde zondagmiddag van de maand

Tijdens de openstelling van de kerk zijn de rondleidingen gratis. Groepen kunnen ook op afspraak terecht.

Vriendenvieringen
___
Elke derde zondag van de maand
aanvang: 10:00 uur

Elke derde zondag van de maand (met uitzondering van de zomervakantie) wordt er met mooie teksten en bijzondere muziek een kunstuiting gegeven aan de Eucharistie.
Wij raden u deze mooie missen van harte aan.

De vieringen beginnen om 10:00 uur.

OPROEP
VOORJAARSEXPOSITIE
"verborgen verhalen"
___
Lokale kunsternaars grijp je kans!
Stacks Image 1360

Het kunstcentrum roept Beekse amateur- en professionele kunstenaars op om met enkele werken mee te doen aan de nieuwe expositie “verborgen verhalen”
Meer informatie >>

Vriendentreffen in Gasterie Genhout Treft!
___
18 december

Aansluitend aan de vriendenviering zal het jaarlijkse Vriendentreffen plaatsvinden in Gasterie Genhout Treft. U bent van harte uitgenodigd om samen de film Meneer Pastoor te bekijken.

INFOrmeel 126
___
December 2022

De laatste actualiteiten van en over de Hubertuskerk lees je in onze INFOrmeel. Als vaste vriend krijg je deze INFOrmeel in de brievenbus maar je kunt hem ook online lezen of downloaden.
Klik daarvoor op bovenstaande afbeelding.

KERSTSTALLEN EXPOSITIE
KERST
in een zwart - witte wereld
___
November 2022

Na 2000 jaar is het contrast tussen oorlog en vrede, rijk en arm, zwart en wit misschien wel groter dan ooit. Daarom is het thema van de kerststallen expositie in de Hubertuskerk van Genhout dit jaar ‘black and white together’.

Heel modern ingericht, enkel in de kleuren zwart en wit, vindt u meer dan honderden kerststallen, grotendeels uit de collectie van oud-pastoor van Oss. Ook zijn er meer dan 40 kerst-afbeeldingen (uiteraard ook allemaal in zwart-wit) van Sjef Hutchemakers, Henri Jonas en Charles Eyck te bewonderen. Het lijkt misschien saai, maar het oogt allemaal heel sereen.
U bent van harte welkom op:
 
Zondag 20 november van 14-16 uur
Zondag 11 december van 14-16 uur
Zondag 18 december van 14-16 uur
Zaterdag 24 december rondom de nachtmis
Zondag 25 december na de ochtendmis én van 14-16 uur
Maandag/zondag 26 december na de ochtendmis én van 14-16 uur

Zin in een educatieve, leuke rondleiding?

Contact

Sint Hubertus Kunstcentrum
Hubertusstraat 59
6191 PB Beek (L)

secretaris@sinthubertuskunstcentrum.nl
0031 (0)6-21 824 165
Bank: NL66RABO0104927453

Processing...

Wij maken gebruik van cookies om u een betere website te presenteren. Lees meer over ons cookie gebruik in onze privacyverklaring.